Massages

Inleiding massages


Tegenwoordig wordt er veel van u gevraagd; een drukke baan, kinderen, sociale contacten, sporten. Allemaal leuke dingen, maar soms geeft je lichaam aan dat het even teveel is, wil het wat aandacht om lekker te kunnen ontspannen. Daarnaast kan het zijn dat u al een tijdje klachten heeft en kan een massage ook bijdragen in uw herstel en u weer prettig laten voelen.


Naast schoonheidsspecialist ben ik gediplomeerd fysiotherapeut. U kunt bij mij terecht voor gezichtsbehandelingen (inclusief gezichtsmassage), maar ook voor gespecialiseerde massagetherapieën. 

Deze massagetherapieën variëren van ontspanningsmassage tot medisch gerichte massage. Voorbeelden daarvan zijn hoofdpijnmassage, massage bij stress en spanning gerelateerde klachten en diverse spierklachten. 


Hieronder volgt een uiteenzetting van de diverse mogelijkheden.

Klassieke massage (30 minuten)


Deze specifieke vorm van massage is gericht op het behandelen van fysieke klachten. Voorbeelden hiervan zijn nek-, schouder- en rugklachten, pijnlijke spieren tussen de schouderbladen enz. Deze klachten kunnen ontstaan als gevolg van langdurige overbelasting, stress en/of chronische aandoeningen of door een verkeerde werk en/of lichaamshouding.

Ontspanningsmassage 

(30 minuten deelbehandeling /
60 minuten algehele lichaamsmassage)


Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt er meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. U kunt kiezen voor een deel- (nek, schouder, rug) of een algehele lichaamsmassage.

Bindweefsel massage 

(max. 20 minuten afhankelijk van intensiteit)


Bindweefsel massage berust op het principe van beïnvloeding van inwendige organen, spieren, huid en bloedvaten door massage via bindweefselzones. De relatie tussen bindweefselzones en inwendige organen kan worden verklaard vanuit de segmentale opbouw van het lichaam. De behandeling bestaat uit het losmaken van de bindweefselzones. Dit wordt toegepast bij: pijn, circulatiestoornissen, spanning en orgaan-disfuncties.