Permanente make-up

NSGP
GGD

Wat is het?


Een cosmetische tatoeage wordt ook wel permanente make-up (afgekort PMU) genoemd. Hierbij wordt door middel van naaldjes pigment in de lederhuid aangebracht. Het biedt de mogelijkheid om zeer subtiel wenkbrauwen en of oogleden te corrigeren, waardoor u uw natuurlijke schoonheid accentueert. U bespaart zo niet alleen tijd, het verhoogt ook het zelfvertrouwen. Permanente make-up blijft een aantal jaren zitten en vervaagt geleidelijk. Dit heeft als voordeel dat, naarmate u ouder wordt uw permanente make up aangepast kan worden aan uw veranderende leeftijd en huidconditie . U ziet er zo te allen tijde verzorgd uit!


Mogelijkheden met permanente make up:

  • Aanvullen van haartjes in dunne wenkbrauwen
  • Corrigeren van asymmetrische wenkbrauwen
  • Het zetten van wenkbrauwen en/of eyeliner na chemotherapie of bij haarziekten
  • Het zetten van eyeliner voor meer expressie van de ogen
  • Het zetten van een infralash waardoor de wimper aanzet voller lijkt
  • Plaatsen van medische tatoeages, ook wel dermatografie genaamd. Voor een uitgebreide uitleg van deze mogelijkheden, zie dermatografie

Voor wie is het geschikt?


Permanente make up is eigenlijk geschikt voor bijna iedereen. Permanente make up laat u er altijd verzorgd uitzien, ook als u bijvoorbeeld allergisch bent voor gewone make up producten. De pigmenten lopen niet uit in het water, door het sporten of in de regen. 


Ook vrouwen die zelf door, onder meer visuele beperkingen, hun make up moeilijk kunnen aanbrengen, hebben baat bij permanente make up. 


Permanente make up is ook een mooie oplossing wanneer uw eigen natuurlijke wenkbrauwen dunner worden of geheel verdwijnen, bijvoorbeeld in het geval van chemotherapie of Alopecia. 

Er geldt wel een minimumleeftijd van 16 jaar voor deze behandeling.

Wat houdt de behandeling in?


De totale behandeling bestaat uit een vrijblijvend intakegesprek en 3 losse behandelingen. Gedurende de 3 behandelingen wordt het pigment in lagen gestapeld en opgebouwd. 

Dit heeft als voordeel dat je de meest natuurlijke kleuren bruin en blond tinten krijgt.  

Om de huid volledig te laten herstellen zit er tussen elke vervolgbehandeling tenminste 6 weken. 


De volgende behandelingen worden in het onderstaande toegelicht:


Wenkbrauwen

Eyeliners

Wenkbrauwen


Wenkbrauwen zijn onmisbaar voor elke expressie in uw gezicht.  

Uw wenkbrauwen bepalen voor een groot deel dan ook uw uitstraling.  

Omdat, van nature, niet iedereen is uitgerust met mooie volle wenkbrauwen, kiezen tegenwoordig steeds meer vrouwen voor permanente make up. Daarnaast is er het gemak van geen dagelijks gedoe meer  met poeder en/of potloden. 

Kortom uw wenkbrauwen zijn altijd mooi in vorm. 


Wanneer u besluit om te kiezen voor permanente make up dan vindt er vooraf altijd eerst een intakegesprek plaats. In dit gesprek kijken wij samen naar wat uw wensen en de mogelijkheden zijn.  

Hierbij houd ik rekening met uw leeftijd, gezichtsvorm, eigen haargroei, huidverslapping en het verloop van uw natuurlijke wenkbrauwspier. Dit is van groot belang om uw gezichtsuitdrukking te laten kloppen met het verloop van uw wenkbrauw.    


Daarna bepalen wij samen de vorm van de wenkbrauw en gaan op zoek naar de juiste pigmentkleur. Er volgt een advies en de vervolgafspraken worden ingepland.

Technieken


Hairstroke techniek

De hairstroke techniek wordt ook wel de “3D wenkbrauw techniek” genoemd. Deze techniek geeft verreweg de mooiste en ‘natuurlijkste’ uitstraling aan uw wenkbrauwen. Ook wanneer u in de wenkbrauw geen haartjes van uzelf meer heeft, krijgt u via deze techniek toch het meest natuurlijke resultaat. Met deze techniek kan als het ware uw natuurlijke wenkbrauw voller gemaakt worden. De resultaten zijn echt prachtig en de hairstroke wenkbrauwen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden.


Powder brows

Deze techniek wordt ook wel “ombre brows” genoemd. Bij deze techniek worden  de wenkbrauwen als het ware ‘ingekleurd’ met pigment. De wenkbrauw oogt hierdoor gepoederd en compact.

Eyeliners


Permanente eyeliner

Altijd mooi en heel natuurlijk


Of u, normaal gesproken, wel of geen eyeliner boven en/of onder tekent, eyeliners met permanent make up zijn altijd mooi en vooral heel natuurlijk.   Heb je daarnaast moeite om dagelijks je ogen mooi op te maken, last van allergie of veel aan het sporten?  Dan is een eyeliner door middel van permanente make up ook een ideale oplossing!


Door een pigmentkleur aan te brengen tussen de wimperhaartjes (Infralash), lijken uw wimpers voller. Daarnaast kan met permanent make up een liftend effect gecreëerd worden, waardoor je ogen nog meer spreken. Hierdoor heb je dagelijks plezier van een mooie en verzorgde make-up.

Hoe ziet een behandeling eruit?


Voorafgaand aan de behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. Tijdens de intake bespreken we uitgebreid uw wensen. 

Eyeliner kan op verschillende manieren gezet worden. Welke mogelijkheden dat zijn, wordt hieronder vermeld.


Infralash

Een subtiel lijntje tussen de wimperhaartjes, welke niet vergelijkbaar is met een ‘normale’ eyeliner boven de wimpers. Deze methode geeft een zeer natuurlijk effect en laat vooral de wimperaanzet voller lijken.


Eyeliner 

Een smalle en sierlijke eyeliner maar zichtbaar als duidelijk lijntje boven uw ogen. Hiermee kan een liftend effect gecreëerd worden.


Dubbele eyeliner

Een mooie brede eyeliner zichtbaar als duidelijke brede lijn boven uw ogen.